• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

مسجد امیر مؤمنان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



مسجد امیرمؤمنان در احد قرار دارد.




در برخی از منابع حدیثی شیعه، از مسجدی با نام مسجد امیرمؤمنان(علیه السلام) در احد یاد شده است. این مسجد، برابر مقبره حمزه سیدالشهدا معرفی گردیده است.
در حال حاضر از چنین مسجدی در آنجا خبری نیست.



در روایات توصیه به نماز خواندن در مسجد امیرمؤمنان شده است.




۳.۱ - مسجد فسح


در سمت قبله مسجد فسح که شرح آن گذشت، جایی به بلندی یک انسان، بلکه بیش‌تر، در درون کوه وجود دارد که گفته می شود رسول خدا(صلی الله علیه وآله) روی صخره زیر آن نشسته است.
همین‌طور در شمال مسجد، غاری در کوه دیده می شود که مشهور است آن حضرت در آنجا داخل شده اما نقل درستی بر صحّت آن وجود ندارد.

۳.۲ - چشمه


در احد چشمه‌ای نیز بوده که امیر ودیّ بن جماز، صاحب مدینه آن را تجدید کرده و آب را در نزدیکی آن به جریان انداخته است.

۳.۳ - مسجدی روی جبل رمات


تا چند سال پیش، مسجدی روی جبل رمات وجود داشته است. نویسنده کتاب احد که خود از اهالی آنجاست، به وجود این مسجد اشاره دارد.
گفتنی است بقایای ساختمانی که تا چندی قبل روی رمات دیده می شد، به معنای آن نیست که همان‌جا مسجد بوده است؛ زیرا تا حوالی سال ۱۳۵۴ خانه‌های فراوانی روی رمات ساخته بودند.

۳.۴ - حجر متک


در کنار مسجد ثنایا، سنگی بوده که آن را حَجَر متّک می‌گفته‌اند و مشهور است که رسول خدا(صلی الله علیه وآله) زمانی بر آن سنگ تکیه زد. در این‌باره نیز متن مکتوب کهن وجود ندارد.

۳.۵ - خانه امام سجاد و امام صادق


همچنین یک شاهد عینی می‌گفت که در حوالی سال ۱۳۴۰ شمسی، در منطقه احد دو خانه بود که به عنوان خانه امام سجاد و امام صادق(علیهما السلام) شناخته می‌شد.


 
۱. بحار‌الأنوار، ج۹۷، ص۲۲۵.    




آثار اسلامی مکه و مدینه، ص۳۸۳-۳۸۴، رسول جعفریان.    



جعبه ابزار