• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

پرچم حضرت مهدی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



در روایات آمده پرچم حضرت مهدی (عجّل اللّه تعالی فرجه الشریف) هنگام ظهور، همان پرچم پیامبر اکرم (صلّی اللّه علیه وآله وسلّم) است.



امام صادق (علیه السّلام) فرمود:«معه رایة رسول اللّه (صلّی اللّه علیه وآله وسلّم)؛ همراه او پرچم پیامبر اکرم است.» ؛آن‌گاه آن حضرت در پاسخ شخصی که پرسید:«آیا نزد او است یا این‌که برای او آورده می‌شود؟ فرمود:«بلکه جبرئیل آن را خواهد آورد.»؛ سپس فرمود: با آن پرچم ، بر هیچ (قوم ستمگری)نمی‌گذرد، مگر آن‌که خداوند سبحانه و تعالی آن‌ها را هلاک می‌سازد. شبیه همین روایت از امام سجاد (علیه السّلام) نیز نقل شده است.


اهمیّت این امر، به قدری است که در غیبت نعمانی بابی تدوین شده است با این عنوان که پرچم پیامبر (صلّی اللّه علیه وآله وسلّم) بعد از جنگ جمل ، باز نخواهد شد؛ مگر به دست قائم (عجّل اللّه تعالی فرجه الشریف) .
امام صادق (علیه السّلام) دربارۀ آن پرچم به ابو بصیر فرمود: ای ابا محمد! به خدا سوگند ! آن پرچم نه از پنبه است و نه از کتان و نه از ابریشم و نه از حریر؛ سپس در پاسخ از جنس آن، فرمود: از ورق (برگ) بهشتی است؛ رسول خدا (صلّی اللّه علیه وآله وسلّم) روز بدر، آن را برافراشت و بعد، آن را در هم پیچید و به علی (علیه السّلام) داد. همچنان نزد علی (علیه السّلام) بود، تا هنگامی که روز بصره فرارسید، آن را برافراشت. و خداوند سبحانه و تعالی پیروزی را نصیب او ساخت. سپس آن حضرت آن را در هم پیچید و آن این‌جا نزد ما است؛ هیچ کس آن را نخواهد گشود، تا آن گاه که قائم (عجّل اللّه تعالی فرجه الشریف) قیام کند و چون او قیام نمود، آن را برخواهد افراشت.


و از امام علی (علیه السّلام) روایت شده است: آن‌گاه که مهدی پرچم خویش را به اهتزاز درآورد، بین مشرق و مغرب برای او روشن خواهد شد.


۱. نعمانی، ابن أبي زينب، الغیبة، ص۳۰۹، ح۴.    
۲. صدوق، محمد بن علی، کمال الدین و تمام النعمة، ج۱، ص۶۷۲، ح۲۳.    
۳. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج۵۱، ص۱۳۵، ح۳.    
۴. نعمانی، ابن أبي زينب، الغیبة، ص۳۰۷.    
۵. نعمانی، ابن أبي زينب، الغیبة، ص۳۰۷، ح۲.    
۶. صدوق، محمد بن علی، کمال الدین و تمام النعمة، ج۱، ص۶۵۳، ح۱۷.    



فرهنگنامه مهدویت، سلیمیان، خدامراد، ص۱۳۵، برگرفته از مقاله «پرچم حضرت مهدی».    



جعبه ابزار