• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

آمیزش با حائض

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



آمیزش با زن حائض علاوه بر حرمت شرعی از نظر بهداشت روح و روان نیز مضرات فراوانی دارد.





۱.۱ - اذیت بودن آمیزش با حائض

زیانمندی آمیزش در دوران حیض و قاعدگی برای زن:
«و یسئلونک عن المحیض قل هو اذی فاعتزلوا النساء فی المحیض....» و از تو، در باره خون حیض سؤال می‌کنند، بگو: «چیز زیانبار و آلوده‌ای است؛ از این‌رو در حالت قاعدگی، از آنان کناره‌گیری کنید! ...(فای تفریع در «فاعتزلوا» قرینه است بر این که پرسش مردم از حیض به مجامعت در ایام حیض مربوط می‌شود؛ بنابراین، مرجع «هو» می‌تواند چیز مقدری مثل « الجماع » باشد.)

۱.۲ - پرهیزکنندگان از آمیزش با حائض

۲. پرهیزکنندگان از آمیزش در حال حیض، محبوب خداوند:
«و یسئلونک عن المحیض قل هو اذی فاعتزلوا النساء فی المحیض و لاتقربوهن حتی یطهرن فاذا تطهرن فاتوهن من حیث امرکم الله ...و یحب المتطهرین. »و از تو، در باره خون حیض سؤال می‌کنند، بگو: «چیز زیانبار و آلوده‌ای است؛ از این‌رو در حالت قاعدگی، از آنان کناره‌گیری کنید! و با آنها نزدیکی ننماید، تا پاک شوند! و هنگامی که پاک شدند، از طریقی که خدا به شما فرمان داده، با آنها آمیزش کنید! خداوند، و پاکان را (نیز) دوست دارد(از مصادیق پاکیزگان به مقتضای ارتباط صدر و ذیل آیه، پرهیز کنندگان از آمیزش در ایام حیض است.)

۱.۳ - توبه کنندگان از آمیزش با حائض

توبه کنندگان از آمیزش در حیض، محبوب خداوند:
«و یسئلونک عن المحیض قل هو اذی فاعتزلوا النساء فی المحیض و لاتقربوهن حتی یطهرن فاذا تطهرن فاتوهن من حیث امرکم الله ان الله یحب التوبین و یحب المتطهرین.» و از تو، در باره خون حیض سؤال می‌کنند، بگو: «چیز زیانبار و آلوده‌ای است؛ از این‌رو در حالت قاعدگی، از آنان کناره‌گیری کنید! و با آنها نزدیکی ننماید، تا پاک شوند! و هنگامی که پاک شدند، از طریقی که خدا به شما فرمان داده، با آنها آمیزش کنید! خداوند، توبه‌کنندگان را دوست دارد، و پاکان را (نیز) دوست دارد( به مقتضای ارتباط صدر و ذیل آیه ،منظور توبه از آمیزش با زن حائض است.)
یکی از مصادیق بهداشت در آمیزش ، ترک عمل زناشویی در ایام حیض است.


رعایت بهداشت در آمیزش، پس از پاک شدن زن از حیض، امری پسندیده است که در قرآن ، آیه ای بر این مطلب تاکید میکند:
«... فاعتزلوا النساء فی المحیض و لاتقربوهن حتی یطهرن فاذا تطهرن فاتوهن من حیث امرکم الله....» از این‌رو در حالت قاعدگی، از آنان کناره‌گیری کنید! و با آنها نزدیکی ننماید، تا پاک شوند! و هنگامی که پاک شدند، از طریقی که خدا به شما فرمان داده، با آنها آمیزش کنید! (با توجه به این که سفارش شده پس از قطع حیض و تطهیر محل آن، مجامعت صورت بگیرد، استفاده می‌شود که رعایت بهداشت در آمیزش، مطلوب است.)


۱. بقره/سوره۲، آیه۲۲۲.    
۲. بقره/سوره۲، آیه۲۲۲.    
۳. بقره/سوره۲، آیه۲۲۲.    
۴. بقره/سوره۲، آیه۲۲۲.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ معارف قرآن، برگرفته از مقاله«آمیزش با حائض».



جعبه ابزار