• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

امداد به اهل تقوا (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



خداوند متقین را در برابر دشمنان امداد و کمک میکند.



خدا از متقین، در رویارویی با دشمنان حمایت می کند همانطور که در قرآن هم می فرماید:
الشهر الحرام بالشهر الحرام والحرمـت قصاص فمن اعتدی علیکم فاعتدوا علیه بمثل ما اعتدی علیکم واتقوا الله واعلموا ان الله مع المتقین.ماهِ حرام، در برابر ماهِ حرام ! (اگر دشمنان، احترام آن را شکستند، و در آن با شما جنگیدند، شما نیز حق دارید مقابله به مثل کنید.) و تمام حرامها، (قابلِ) قصاص است. و (به طور کلّی) هر کس به شما تجاوز کرد، همانند آن بر او تعدّی کنید! و از خدا بپرهیزید (و زیاده روی ننمایید)! و بدانید خدا با پرهیزکاران است! .سپس به یک دستور کلى و عمومى که شامل موضوع مورد بحث نیز مى شود، اشاره کرده ، مى فرماید: ((هر کس به شما تجاوز کند، به مانند آن بر او تجاوز کنید ولى از خدا به پرهیزید (و زیاده روى ننمایید) و بدانید خدا با پرهیزکاران است ))
(فمن اعتدى علیکم فاعتدوا علیه بمثل ما اعتدى علیکم و اتقوا الله و اعلموا ان الله مع المتقین ).
ولقد نصرکم الله ببدر وانتم اذلة فاتقوا الله لعلکم تشکرون• بلی ان تصبروا وتتقوا ویاتوکم من فورهم هـذا یمددکم ربکم بخمسة ءالـف من الملـئکة مسومین.خداوند شما را در «بدر» یاری کرد (و بر دشمنان خطرناک، پیروز ساخت)؛ در حالی که شما (نسبت به آنها)، ناتوان بودید. پس، از خدا بپرهیزید (و در برابر دشمن، مخالفتِ فرمانِ پیامبر نکنید)، تا شکر نعمت او را بجا آورده باشید! •آری، (امروز هم) اگر استقامت و تقوا پیشه کنید، و دشمن به همین زودی به سراغ شما بیاید، خداوند شما را به پنج هزار نفر از فرشتگان ، که نشانه‌هایی با خود دارند، مدد خواهد داد!

۱.۱ - آیات مشابه

ان عدة الشهور عند الله اثنا عشر شهرا فی کتـب الله یوم خلق السمـوت والارض منها اربعة حرم ذلک الدین القیم فلاتظلموا فیهن انفسکم وقـتلوا المشرکین کافة کما یقـتلونکم کافة واعلموا ان الله مع المتقین.تعداد ماه‌ها نزد خداوند در کتاب الهی ، از آن روز که آسمانها و زمین را آفریده، دوازده ماه است؛ که چهار ماه از آن، ماه حرام است؛ (و جنگ در آن ممنوع می‌باشد.) این، آیین ثابت و پابرجا (ی الهی) است! بنابر این، در این ماه‌ها به خود ستم نکنید (و از هرگونه خونریزی بپرهیزید)! و (به هنگام نبرد) با مشرکان ، دسته جمعی پیکار کنید، همان گونه که آنها دسته جمعی با شما پیکار می‌کنند؛ و بدانید خداوند با پرهیزگاران است!
یـایها الذین ءامنوا قـتلوا الذین یلونکم من الکفار ولیجدوا فیکم غلظة واعلموا ان الله مع المتقین.ای کسانی که ایمان آورده‌اید! با کافرانی که به شما نزدیکترند، پیکار کنید! (و دشمن دورتر، شما را از دشمنان نزدیک غافل نکند!) آنها باید در شما شدّت و خشونت (و قدرت) احساس کنند؛ و بدانید خداوند با پرهیزگاران است!
ان الله مع الذین اتقوا والذین هم محسنون.خداوند با کسانی است که تقوا پیشه کرده‌اند، و کسانی که نیکوکارند.آخرین آیه مورد بحث که سوره نحل با آن پایان مى گیرد به نهمین و دهمین برنامه اشاره کرده ، مى گوید:
۹ - ((خداوند با کسانى است که تقوا را پیشه کنند)) (ان الله مع الذین اتقوا).
((تقوا)) در همه ابعاد و در مفهوم وسیعش ، از جمله تقوا در برابر مخالفان ، یعنى حتى در برابر دشمن باید اصول اخلاق اسلامى را رعایت کرد، با اسیران معامله اسلامى نمود، با منحرفان رعایت انصاف و ادب کرد، از دروغ و تهمت پرهیز نمود، و حتى در میدان جنگ همانگونه که در اصول تعلیمات جنگى اسلام وارد شده است باید تقوا و موازین اسلامى حفظ شود: به بى دفاعان نباید حمله کرد، متعرض ‌ کودکان و پیران از کار افتاده نباید شد، حتى چهارپایان را نباید از بین برد، مزارع را نباید نابود کرد، آب را نباید به روى دشمن قطع نمود، خلاصه تقوا و رعایت اصول عدالت در برابر دوست و دشمن عموما باید انجام گیرد و اجرا شود (البته موارد استثنائى که بسیار نادر است از این حکم خارج مى باشد).


۱. بقره/سوره۲، آیه۱۹۴.    
۲. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ج۲، ص۳۲.    
۳. آل عمران/سوره۳، آیه۱۲۳.    
۴. آل عمران/سوره۳، آیه۱۲۵.    
۵. توبه/سوره۹، آیه۳۶.    
۶. توبه/سوره۹، آیه۱۲۳.    
۷. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ج۱۱، ص۱۲۸.    
۸. نحل/سوره۱۶، آیه۱۲۸.    



فرهنگ قرآن،مرکز فرهنگ و معارف قرآن،برگرفته از مقاله «امداد به اهل تقوا»    



جعبه ابزار