• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تحریف تورات (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کتاب تورات به وسیله بنی اسرائیل تحریف شده است که منشأ آن را سنگدلی آنها دانسته اند.



منشا تحریف تورات سنگدلی بنی اسرائیل بوده که به دست آنان اتفاق افتاده بوده است.
فبما نقضهم میثـقهم لعنهم وجعلنا قلوبهم قـسیة یحرفون الکلم عن مواضعه...ولی بخاطر پیمان‌شکنی، آنها را از رحمت خویش دور ساختیم؛ و دلهای آنان را سخت و سنگین نمودیم؛ سخنان ( خدا ) را از موردش تحریف می‌کنند؛ و بخشی از آنچه را به آنها گوشزد شده بود، فراموش کردند؛ و هر زمان، از خیانتی (تازه) از آنها آگاه می‌شوی، مگر عده کمی از آنان؛ ولی از آنها درگذر و صرف‌نظر کن، که خداوند نیکوکاران را دوست می‌دارد! .از اين بيان استفاده مى‌شود: آنها به جرم پيمان‌شكنى دو مجازات ديدند، هم از رحمت خدا دور شدند، و هم افكار و قلوب آنها متحجّر و غير قابل انعطاف شد، بر اين اساس، كسانى كه مى‌خواهند به رحمت خدا نزديك و داراى قلبى رقيق و مهربان باشند، بايد در مرحله اول از پيمان‌شكنى نسبت به فرمان‌هاى الهى بر حذر باشند.پس از آن، مصاديق يا آثار اين قساوت را چنين شرح مى‌دهد: «آنها كلمات را تحريف مى‌كنند و از محل و مسير آن بيرون مى‌برند» «يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ عَنْ مَواضِعِهِ».


تحریفگران اصلی تورات و انجیل بنی اسرائیل بوده اند همانطور که خداوند در قرآن به این موضوع اشاره کرده است در آنجا که می فرماید:
سل بنی اسرءیل کم ءاتینـهم من ءایة بینة ومن یبدل نعمة الله من بعد ما جاءته فان الله شدید العقاب.از بنی اسرائیل بپرس: «چه اندازه نشانه‌های روشن به آنها دادیم؟» (ولی آنان، نعمتها و امکانات مادی و معنوی را که خداوند در اختیارشان گذاشته بود، در راه غلط به کار گرفتند.) و کسی که نعمت خدا را، پس از آن که به سراغش آمد، تبدیل کند (و در مسیر خلاف به کار گیرد، گرفتار عذاب شدید الهی خواهد شد) که خداوند شدید العقاب است. (. برداشت یاد شده بر این اساس است که مقصود از «آیة بینة» دلایل نبوت محمد صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم در تورات و انجیل و مقصود از تبدیل آن، تحریف نمودن آن باشد.)
[۳] التفسیر الکبیر، ج۲، ص۳۶۶.



تحریف تورات از ناحیه گروهی از اهل کتاب، با هدف فریب مردم صورت گرفته بوده است،همانطور که در قران میخوانیم:
ومن اهل الکتـب من ان تامنه بقنطار یؤده الیک ومنهم من ان تامنه بدینار لایؤده الیک الا مادمت علیه قآئما ذلک بانهم قالوا لیس علینا فی الامیین سبیل ویقولون علی الله الکذب وهم یعلمون• وان منهم لفریقا یلو ن السنتهم بالکتـب لتحسبوه من الکتـب وما هو من الکتـب ویقولون هو من عند الله وما هو من عند الله ویقولون علی الله الکذب وهم یعلمون.و در میان اهل کتاب، کسانی هستند که اگر ثروت زیادی به رسم امانت به آنها بسپاری، به تو باز می‌گردانند؛ و کسانی هستند که اگر یک دینار هم به آنان بسپاری، به تو باز نمی‌گردانند؛ مگر تا زمانی که بالای سر آنها ایستاده (و بر آنها مسلّط) باشی! این بخاطر آن است که می‌گویند: «ما در برابر امّیّین (= غیر یهود )، مسؤول نیستیم.» و بر خدا دروغ می‌بندند؛ در حالی که می‌دانند (این سخن دروغ است). •در میان آنها(= یهود) کسانی هستند که به هنگام تلاوت کتاب (خدا)، زبان خود را چنان می‌گردانند که گمان کنید (آنچه را می‌خوانند،) از کتاب (خدا) است؛ در حالی که از کتاب (خدا) نیست! (و با صراحت) می‌گویند: «آن از طرف خداست!» با اینکه از طرف خدا نیست، و به خدا دروغ می‌بندند در حالی که می‌دانند!




۴.۱ - محرومیت از لطف الهی

تحریفگران تورات،از لطف و رحمت الهی محروم هستند.
ان الذین یشترون بعهد الله وایمـنهم ثمنا قلیلا اولـئک لا خلـق لهم فی الاخرة ولایکلمهم الله ولاینظر الیهم یوم القیـمة...کسانی که پیمان الهی و سوگندهای خود (به نام مقدس او) را به بهای ناچیزی می‌فروشند، آنها بهره‌ای در آخرت نخواهند داشت؛ و خداوند با آنها سخن نمی‌گوید و به آنان در قیامت نمی‌نگرد و آنها را (از گناه ) پاک نمی‌سازد؛ و عذاب دردناکی برای آنهاست. (. در شان نزول نقل شده است: مقصود از «عهدالله» حقایق مربوط به پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم در تورات است که از سوی عالمان یهود تحریف شده است.)
[۷] التفسیر الکبیر، ج۳، ص۲۶۵ - ۲۶۶.
.خصلت دوم این است که خدا با ایشان تکلم نمى کند و روز قیامت به ایشان نظر نمى افکند، این دو خصلت محاذى محبت الهیه به متقین قرار گرفته ، که در آیه قبل مى فرمود: ((فان اللّه یحب المتقین ))، چون ((حب )) سبب مى شود که محب بدون هیچ قید و شرطى نظر کردن و سخن گفتن با محبوب را بیشتر کند، هر وقت او را حاضر یافت ، سر سخن را با او باز کند و چون خداى تعالى این آخرت فروشان را دوست نمى دارد، قهرا روز قیامت که روز حضور خدا و احضار خلق است نه به آنها نظر مى کند و نه سخن مى گوید.

۴.۲ - عذاب الهی

کیفر تحریفگران تورات عذاب الهی ذکر شده است.
ان الذین یشترون بعهد الله وایمـنهم ثمنا قلیلا اولـئک... لهم عذاب الیم. کسانی که پیمان الهی و سوگندهای خود (به نام مقدس او) را به بهای ناچیزی می‌فروشند، آنها بهره‌ای در آخرت نخواهند داشت؛ و خداوند با آنها سخن نمی‌گوید و به آنان در قیامت نمی‌نگرد و آنها را (از گناه) پاک نمی‌سازد؛ و عذاب دردناکی برای آنهاست. .
[۱۰] . التفسیر الکبیر، ج۳، ص۲۶۵ - ۲۶۶.

..ومن الذین هادوا سمعون للکذب سمعون لقوم ءاخرین لم یاتوک یحرفون الکلم من بعد مواضعه یقولون ان اوتیتم هـذا فخذوه وان لم تؤتوه فاحذروا... لهم فی الدنیا خزی و لهم فی الاخرة عذاب عظیم.ای فرستاده (خدا)! آنها که در مسیر کفر شتاب می‌کنند و با زبان می‌گویند: «ایمان آوردیم» و قلب آنها ایمان نیاورده، تو را اندوهگین نسازند! و (همچنین) گروهی از یهودیان که خوب به سخنان تو گوش می‌دهند، تا دستاویزی برای تکذیب تو بیابند؛ آنها جاسوسان گروه دیگری هستند که خودشان نزد تو نیامده‌اند؛ آنها سخنان را از مفهوم اصلیش تحریف می‌کنند، و (به یکدیگر) می‌گویند: «اگر این (که ما می‌خواهیم) به شما داده شد (و محمد بر طبق خواسته شما داوری کرد،) بپذیرید، وگرنه (از او) دوری کنید!» (ولی) کسی را که خدا (بر اثر گناهان پی‌درپی او) بخواهد مجازات کند، قادر به دفاع از او نیستی؛ آنها کسانی هستند که خدا نخواسته دلهایشان را پاک کند؛ در دنیا رسوایی، و در آخرت مجازات بزرگی نصیبشان خواهد شد.

۴.۳ - بی بهره بودن از مواهب آخرتی

تحریفگران تورات از مواهب آخرتی بی بهره می مانند.
ان الذین یشترون بعهد الله وایمـنهم ثمنا قلیلا اولـئک لا خلـق لهم فی الاخرة..کسانی که پیمان الهی و سوگندهای خود (به نام مقدس او) را به بهای ناچیزی می‌فروشند، آنها بهره‌ای در آخرت نخواهند داشت؛ و خداوند با آنها سخن نمی‌گوید و به آنان در قیامت نمی‌نگرد و آنها را (از گناه) پاک نمی‌سازد؛ و عذاب دردناکی برای آنهاست. .

۴.۴ - عدم تعلق اراده الهی

اراده الهی،به پاک ساختن دلهای تحریفگران تورات، از آلودگی کفر و نفاق تعلق نمی گیرد.
... ومن الذین هادوا... یحرفون الکلم... اولـئک الذین لم یرد الله ان یطهر قلوبهم..ای فرستاده (خدا)! آنها که در مسیر کفر شتاب می‌کنند و با زبان می‌گویند: « ایمان آوردیم» و قلب آنها ایمان نیاورده، تو را اندوهگین نسازند! و (همچنین) گروهی از یهودیان که خوب به سخنان تو گوش می‌دهند، تا دستاویزی برای تکذیب تو بیابند؛ آنها جاسوسان گروه دیگری هستند که خودشان نزد تو نیامده‌اند؛ آنها سخنان را از مفهوم اصلیش تحریف می‌کنند، و (به یکدیگر) می‌گویند: «اگر این (که ما می‌خواهیم) به شما داده شد (و محمد بر طبق خواسته شما داوری کرد،) بپذیرید، وگرنه (از او) دوری کنید!» (ولی) کسی را که خدا (بر اثر گناهان پی‌درپی او) بخواهد مجازات کند، قادر به دفاع از او نیستی؛ آنها کسانی هستند که خدا نخواسته دلهایشان را پاک کند؛ در دنیا رسوایی، و در آخرت مجازات بزرگی نصیبشان خواهد شد. ..

۴.۴.۱ - شأن نزول

در شأن نزول اين آيه، روايات متعددى وارد شده، از همه روشن‌تر، روايتى است كه از امام باقر عليه السلام در اين زمينه نقل گرديده كه خلاصه‌اش چنين است:
يكى از اشرافِ يهودِ « خيبر » كه داراى همسر بود، با زن شوهردارى كه او هم از خانواده‌هاى سرشناس «خيبر» محسوب مى‌شد، عمل منافى عفت انجام داد، يهوديان از اجراى حكم «تورات» ( سنگسار كردن) در مورد آنها ناراحت بودند، و به دنبال راه حلّى مى‌گشتند كه آن دو را از حكم مزبور معاف سازد و در عين حال، پاى‌بند بودن خود به احكام الهى را نشان دهند.


۱. مائده/سوره۵، آیه۱۳.    
۲. تفسیر نمونه،آقای مکارم، ج۴، ص۳۹۹.    
۳. التفسیر الکبیر، ج۲، ص۳۶۶.
۴. بقره/سوره۲، آیه۲۱۱.    
۵. آل عمران/سوره۳، آیه۷۵.    
۶. آل عمران/سوره۳، آیه۷۸.    
۷. التفسیر الکبیر، ج۳، ص۲۶۵ - ۲۶۶.
۸. آل عمران/سوره۳، آیه۷۷.    
۹. ترجمه تفسیر المیزان،علامه طباطبائی، ج۳، ص۴۱۹.    
۱۰. . التفسیر الکبیر، ج۳، ص۲۶۵ - ۲۶۶.
۱۱. آل عمران/سوره۳، آیه۷۷.    
۱۲. مائده/سوره۵، آیه۴۱.    
۱۳. آل عمران/سوره۳، آیه۷۷.    
۱۴. مائده/سوره۵، آیه۴۱.    
۱۵. تفسیر نمونه،آقای مکارم، ج۴، ص۴۸۴.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «تحریف تورات»    



جعبه ابزار