• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حضرت هود

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یكی از پیامبرانی كه نام او در قرآن (ده بار) آمده، و یك سوره به نام او نامیده شده، حضرت هود(ع)است.




سلسله نسب او را چنین ذكر نموده‎اند: «هود بن عبدالله بن رباح بن خلود بن عاد بن عوص بن ارم بن سام بن نوح». بنابراین نسب او با هفت واسطه به حضرت نوح(ع) می‎رسد.حضرت نوح(ع)هنگام رحلت، به پیروان خود چنین بشارت داد: «بعد از من غیبت طولانی رخ می‎دهد. در طول این مدت طاغوت‎هایی بر مردم حكومت می‎كنند و بر آنها ستم می‎نمایند، سرانجام خداوند آنها را به وسیله قائم بعد از من كه نامش هود(ع)است نجات می‎دهد. هود(ع)رادمردی با وقار، صبور و خویشتن دار است. در ظاهر و باطن به من شباهت دارد و به زودی خداوند هنگام ظهور هود(ع)، دشمنان شما را با طوفان شدید به هلاكت می‎رساند.»
بعد از رحلت حضرت نوح(ع)، مؤمنان و پیروان او همواره در انتظار حضرت هود(ع)به سر می‎بردند،‌ تا این كه به اذن خدا ظاهر شد و سرانجام دشمنان لجوج حق بر اثر طوفان كوبنده و شدید، به هلاكت رسیدند.



از این رو به او هود گفته شد، كه از ضلالت قومش هدایت یافته بود و از سوی خدا برای هدایت قوم گمراهش برانگیخته شده بود.
هود(ع)در قیافه و قامت همشكل حضرت آدم(ع)بود. سر و صورتی پر مو و چهره‎ای زیبا داشت.
هود(ع)دومین پیامبری است كه در برابر بت و بت پرستی قیام و مبارزه كرد، كه اولی آنها حضرت نوح(ع)بود.
[۲] . المیزان، ج ۱۰، ص ۲۰۷ و ۲۰۸.




حدود ۷۰۰ سال قبل از میلادِ حضرت مسیح(ع) در سرزمین احقاف (بین یمن و عمّان، در جنوب عربستان) قومی زندگی می‎كردند كه به آنها قوم عاد می‎گفتند. زیرا جدّشان شخصی به نام «عاد بن عوص» بود و حضرت هود(ع)نیز از همین قوم بود و عاد بن عوص، جدّ سوم او به شمار می‎آمد.
[۳] . قبل از آنها نیز قومی به نام «قوم عاد اول» وجود داشته‎اند كه در آیه ۵۰ سوره نجم، به عنوان «عاداً الاولی» نام برده شده‎اند.




 
۱. علامه مجلسی،بحار، ج ۱۱، ص ۳۶۳    
۲. . المیزان، ج ۱۰، ص ۲۰۷ و ۲۰۸.
۳. . قبل از آنها نیز قومی به نام «قوم عاد اول» وجود داشته‎اند كه در آیه ۵۰ سوره نجم، به عنوان «عاداً الاولی» نام برده شده‎اند.



اندیشه قم    


رده‌های این صفحه : پیامبران غیر اولوالعزم




جعبه ابزار