• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

خبر شکست اهل کتاب (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



اخبار غیبی خدا ، گزارشهایی است که خداوند از حوادث گذشته و یا آینده داده و این گزارشها از نظرها پنهان بوده است که یکی از این اخبار خبر شکست اهل کتاب توسط مسلمانان بوده است.



خبر دادن خداوند، از شکست اهل کتاب، به وسیله مسلمانان یکی از اخبار غیبی خداوند بوده است که در قرآن هم خداوند دراین مورد می‌فرماید:
«کنتم خیر امة اخرجت للناس... ولو ءامن اهل الکتـب لکان خیرا لهم منهم المؤمنون واکثرهم الفـسقون• لن یضروکم الا اذی وان یقـتلوکم یولوکم الادبار ثم لا ینصرون؛ شما بهترين امتى هستيد كه براى مردم پديدار شده‌ايد: به كار پسنديده فرمان مى‌دهيد، و از كار ناپسند بازمى‌داريد، و به خدا ايمان داريد. و اگر اهل كتاب ايمان آورده بودند قطعاً برايشان بهتر بود؛ برخى از آنان مؤمنند و(لى‌) بيشترشان نافرمانند.• جز آزارى (اندك‌) هرگز به شما زيانى نخواهند رسانيد؛ و اگر با شما بجنگند، به شما پشت نمايند، سپس يارى نيابند».

۱.۱ - شان نزول

هنگامى که بعضى از بزرگان روشن ضمیر یهود همچون عبد الله بن سلام با یاران خود آئین پیشین را ترک گفته و به آئین اسلام گرویدند، جمعى از رؤ ساى یهود به نزد آنها آمدند و زبان به سرزنش و ملامت آنان گشودند و حتى آنها را تهدید کردند که چرا آئین پدران و نیاکان خود را ترک گفته و اسلام آورده اند؟آیات فوق به عنوان دلدارى و بشارت به آنها و سایر مسلمانان نازل گردید.

۱.۲ - بشارت به مسلمانان

این آیه به مسلمانانى که از طرف قوم کافر خود تحت فشار قرار گرفته بودند و آنها را به خاطر پذیرفتن اسلام نکوهش و احیانا تهدید مى کردند بشارت مى دهد که مخالفان هرگز نمى توانند زیانى به آنان برسانند، و زیان آنها بسیار جزئى و کم اثر خواهد بود، و از بدگوئى زبانى و مانند آن تجاوز نمى کند. این دو آیه در حقیقت متضمن چند پیشگوئى و بشارت مهم به مسلمانان است که همه آنها در زمان پیامبر اکرم عملى گردید:
۱ - اهل کتاب هیچگاه نمى توانند ضرر مهمى به مسلمانان برسانند، و زیانهاى آنها جزئى و زودگذر است (لن یضروکم الا اذى).
۲ - هر گاه در جنگ با آنها روبرو شوند سرانجام شکست خواهند خورد و پیروزى نهائى از آن مسلمانان است و کسى به حمایت از آنان بر نخواهد خاست (و ان یقاتلوکم یولوکم الادبار ثم لا ینصرون).


 
۱. آل عمران/سوره۳، آیه۱۱۰.    
۲. آل عمران/سوره۳، آیه۱۱۱.    
۳. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۳، ص۶۷.    
۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۳، ص۶۸.    





فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «خبر شکست اهل کتاب»    



جعبه ابزار