• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

موجبیت بهشت تحمل سختی (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



تحمل کردن سختی و شداید و صبر در راه دین خدا، از موجبات ورود به بهشت است.



تحمل سختی در راه دین خدا، از موجبات ورود به بهشت است.
‌ام حسبتم ان تدخلوا الجنة ولما یاتکم مثل الذین خلوا من قبلکم مستهم الباساءوالضراء وزلزلوا حتی یقول الرسول والذین ءامنوا معه متی نصر الله... «آیا گمان کردید داخل بهشت می‌ شوید، بی آنکه حوادثی همچون حوادث گذشتگان به شما برسد؟! همانان که گرفتاریها و ناراحتیها به آنها رسید، و آن چنان ناراحت شدند که پیامبر و افرادی که ایمان آورده بودند گفتند: «پس یاری خدا کی خواهد آمد؟! » (در این هنگام، تقاضای یاری از او کردند، و به آنها گفته شد: ) آگاه باشید، یاری خدا نزدیک است!»

۱.۱ - ایمان همراه سختی

از آیه فوق چنین بر می‌ آید که جمعی از مؤمنان می‌ پنداشتند عامل اصلی ورود در بهشت تنها اظهار ایمان به خداست و به دنبال آن نباید ناراحتی و رنجی را متحمل شوند و بی آنکه تلاش و کوشش به خرج دهند خداوند همه کارها را روبراه خواهد کرد و دشمنان را نابود خواهد ساخت.
قرآن در برابر این تفکر نادرست به سنت همیشگی خداوند اشاره کرده می‌ فرماید: " آیا گمان کردید داخل بهشت می‌ شوید بی آنکه حوادثی همچون حوادث سخت گذشتگان به شما برسد.

۱.۲ - امر به صبر

خداوند در این آیات سرگذشت امت‌های پیشین و حوادث ناگوار و تلخی که برای آنها از ناحیه مشرکین و کفار رخ داده بود بیان می‌کند تا برای رسول اکرم و یارانش تسلیت خاطری باشد از ناملائماتی که بآنها می‌رسد زیرا طبیعی است که شنیدن اخبار نیکان شخص را در دنبال گیری از روش آنها ترغیب می‌کند. ‌ام حسبتم ان تدخلوا الجنة و لما یاتکم مثل الذین خلوا من قبلکم... (آیا گمان می‌کنید که ببهشت می‌روید و حکایت آنها که پیش از شما بودند و درگذشتند بشما نرسیده. یعنی شما می‌خواهید بدون آنکه مانند گذشتگان گرفتار رنج و مشقت شوید به بهشت داخل گردید و امتحان و گرفتاری نبینید. این آیه دستور به صبر و وعده کمک خداوند را به آنان می‌دهد.


۱. بقره/سوره۲، آیه۲۱۴.    
۲. تفسیر نمونه، ناصر مکارم شیرازی، ج۲، ص۱۰۰.    
۳. مجمع البیان فی تفسیر القرآن، شیخ طبرسی، ج۲، ص۶۸.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «موجبیت بهشت تحمل سختی».    



جعبه ابزار