• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

پیروزی حزب‌الله (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



در این مقاله به بررسی آیاتی که مربوط به پیروزی حزب‌الله و مومنینی که از اوامر الهی اطاعت می‌کنند، می‌پردازیم.



ومن یتول الله ورسوله والذین ءامنوا فان حزب الله هم الغــلبون. «و کسانی که ولایت خدا و پیامبر او و افراد با ایمان را بپذیرند (پیروزند زیرا) حزب و جمعیت خدا پیروز می‌باشد!».


کسانی که ولایت و سرپرستی و رهبری خدا و پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم و افراد با ایمانی را که در آیه قبل به آنها اشاره شد بپذیرند پیروز خواهند شد، زیرا آنها در حزب خدا خواهند بود و حزب خدا پیروز است. (و من یتول الله و رسوله و الذین آمنوا فان حزب الله هم الغالبون).
در این آیه قرینه دیگری بر معنی ولایت که در آیه پیش اشاره شد یعنی سرپرستی و رهبری و تصرف دیده می‌شود، زیرا تعبیر به حزب الله و غلبه آن مربوط به حکومت اسلامی است، نه یک دوستی ساده و عادی و این خود می‌رساند که ولایت در آیه به معنی سرپرستی و حکومت و زمامداری اسلام و مسلمین است، زیرا در معنی حزب یک نوع تشکل و هم بستگی و اجتماع برای تامین اهداف مشترک افتاده است. باید توجه داشت که مراد از الذین آمنوا در این آیه، همه افراد با ایمان نیستند بلکه کسی است که در آیه قبل با اوصاف معینی به او اشاره شد.


این جمله با معانی دیگر ولایت یعنی تصرف و محبت نیز مناسبت دارد، برای اینکه غلبه دینی و انتشار دین خدا در همه عالم که یگانه هدف اهل دین است محتاج است به اینکه اهل دین به هر وسیله شده به خدا و رسول متصل و مربوط شوند، چه اینکه این اتصال به نصرت خدا و رسول باشد و یا به قبول تصرفاتشان و یا به محبت و دوست داشتنشان، پس جمله آخر آیه با هر سه معنا سازگاری دارد، و خدای تعالی در چند جا وعده صریح داده و به همه گوشزد کرده که بزودی این غلبه دین اسلام بر سایر ادیان محقق می‌شود و فرموده: (کتب الله لاغلبن انا و رسلی) و نیز فرموده: (و لقد سبقت کلمتنا لعبادنا المرسلین انهم لهم المنصورون و ان جندنا لهم الغلبون).


۱. مائده/سوره۵، آیه۵۶.    
۲. تفسیر نمونه، آیت الله ناصر مکارم شیرازی، ج۴، ص۴۳۳.    
۳. ترجمه تفسیر المیزان، سید محمد حسین طباطبائی، ج۶، ص۷.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «پیروزی حزب‌الله».    



جعبه ابزار