• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

کفر به ملائکه (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



وجود ملائکه طبق آیات قرآن ثابت شده است و کسی که فرشته وملائک را تکفیر کند دچار عقوبت شده و حرام است.



کفر به ملائکه حرام می‌باشد.
«من کان عدوا لله وملـئکته ورسله وجبریل ومیکـئل فان الله عدو للکـفرین؛ کسی که دشمن خدا و فرشتگان و رسولان او و جبرئیل و میکائیل باشد (کافر است؛ و) خداوند دشمن کافران است.».

۱.۱ - دشمن ملائک

هر کس دشمن خدا و فرشتگان و فرستادگان او و جبرئیل و میکائیل باشد خداوند دشمن او است، خدا دشمن کافران است) (من کان عدوا لله و ملائکته و رسله و جبریل و میکال فان الله عدو للکافرین).اشاره به اینکه اینها قابل تفکیک نیستند الله، فرشتگان او، فرستادگان او، جبرئیل ، میکائیل و هر فرشته دیگر، و در حقیقت دشمنى با یکى دشمنى با بقیه است .
«.. ومن یکفر بالله وملـئکته... فقد ضل ضلـلا بعیدا؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید! به خدا و پیامبرش، و کتابی که بر او نازل کرده، و کتب (آسمانی) که پیش از این فرستاده است، ایمان (واقعی) بیاورید کسی که خدا و فرشتگان او و کتابها و پیامبرانش و روز واپسین را انکار کند، در گمراهی دور و درازی افتاده است.».

۱.۲ - ایمان به ملائکه

از آنجا که قسمت اول آیه شریفه که مى فرمود: ( یا ایها الذین آمنوا آمنوا...من قبل)، دعوت به این بود که بین همه جزئیات معارف که ذکر شده جمع کنند و به همه ایمان بیاورند به این دلیل ادعائى که اجزاى این مجموعه که نامش اسلام است همه به هم مربوط است و ممکن نیست یکى از دیگر اجزاء جدا شود، بدین جهت تفصیل دوم - که همین جمله مورد بحث است - معناى تردید را به خود گرفته، اینطور مى فهماند که هر کس به مجموع این مجموعه ایمان نیاورد به گمراهى بعیدى گمراه شده، چه اینکه به خدا کفر بورزد یا به ملائکه او و یا به کتب او و یا به رسل او و یا به روز جزا، هر کس به یکى از اینها کفر بورزد کافر است و به گمراهى بعیدى گمراه شده.


۱. بقره/سوره۲، آیه۹۸.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱، ص۳۶۲.    
۳. نساء/سوره۴، آیه۱۳۶.    
۴. طباطبایی، سید محمدحسین، ترجمه تفسیر المیزان، ج۵، ص۱۸۳.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «کفر به ملائکه»    



جعبه ابزار