• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تقوای پیروان نوح (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



از مصادیق متقین و تقوا پیشگان می توان از پیروان حضرت نوح علیه السلام نام برد.



پیروان نوح علیه السلام، از تقواپیشگان بوده اند که در قرآن از آنها به متقین یاد شده است در آنجا که می فرماید:
قیل یـنوح اهبط بسلـم منا وبرکـت علیک وعلی امم ممن معک وامم سنمتعهم ثم یمسهم منا عذاب الیم• تلک من انباء الغیب نوحیها الیک ما کنت تعلمها انت ولا قومک من قبل هـذا فاصبر ان العـقبة للمتقین.(به نوح) گفته شد: «ای نوح! با سلامت و برکاتی از ناحیه ما بر تو و بر تمام امتهایی که با تواند، فرود آی! و امتهای نیز هستند که ما آنها را از نعمتها بهره‌مند خواهیم ساخت، سپس عذاب دردناکی از سوی ما به آنها می‌رسد (، چرا که این نعمتها را کفران می‌کنند!)»•اینها از خبرهای غیب است که به تو (ای پیامبر) وحی می‌کنیم؛ نه تو، و نه قومت، اینها را پیش از این نمی‌دانستید! بنابر این، صبر و استقامت کن، که عاقبت از آن پرهیزگاران است! .در آخرین آیه که با آن داستان نوح در این سوره پایان مى گیرد، یک اشاره کلى به تمام آنچه گذشت مى کند و مى فرماید:
(اینها همه از اخبار غیب است که به تو (اى پیامبر) وحى مى کنیم) (تلک من انباء الغیب نوحیها الیک).(هیچگاه نه تو و نه قوم تو قبل از این از آن آگاهى نداشتید)(ما کنت تعلمها انت و لا قومک من قبل هذا).
با توجه به آنچه شنیدى و آنهمه مشکلاتى که نوح در دعوتش با آن روبرو بود، و با این حال استقامت ورزید، تو هم صبر و استقامت کن ، چرا که سرانجام پیروزى براى پرهیزکاران است (فاصبر ان العاقبة للمتقین).


این آیات آخرین آیاتى است که درباره نوح و سرگذشت عبرت انگیزش در این سوره آمده است که در آن اشاره به فرود آمدن نوح از کشتى و تجدید حیات و زندگى عادى بر روى زمین شده است .
در نخستین آیه مى گوید: (به نوح خطاب شد که به سلامت و با برکت از ناحیه ما بر تو و بر آنها که با تواند فرود آى) (قیل یا نوح اهبط بسلام منا و برکات علیک و على امم ممن معک). .


در الدر المنثور است که اسحاق بن بشر و ابن عساکر هر دو از ابن عباس روایت کرده اند که گفت : قوم نوح (علیه السلام) آن جناب را کتک مى زدند (تا از حال مى رفت) پس او را در نمدى مى پیچیدند، و به خیال اینکه جان داده ، به درون خانه اش مى انداختند، ولى او به حال مى آمد و دوباره براى دعوت آنان از خانه بیرون مى شد، و این وضع همچنان ادامه داشت تا اینکه از ایمان آوردن قومش مایوس گشت، در این زمان بود که مردى با فرزندش نزد وى آمد در حالى که آن مرد به عصایى تکیه داشت و به پسرش رو کرد و گفت: پسرم مواظب باش که این پیر مرد تو را فریب ندهد.


۱. هود/سوره۱۱، آیه۴۸.    
۲. هود/سوره۱۱، آیه۴۹.    
۳. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ج۹، ص۱۲۴.    
۴. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ج۹، ص۱۲۱-۱۲۲.    
۵. ترجمه تفسیر المیزان، علامه طباطبائی، ج ۱۰، ص۳۶۲.    



فرهنگ قرآن،مرکز فرهنگ و معارف قرآن،برگرفته از مقاله «تقوای پیروان نوح»    



جعبه ابزار