• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تکفیر گناهان در قیامت (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یکی از اسامی خداوند ستار العیوب می باشد که خدواند در قرآن وعده داده است در قیامت گناهان را می پوشاند.



خدا، پوشاننده گناهان و زشتیها از پرونده اعمال آدمی در قیامت می باشد و گناهان را در قیامت تکفیر میکند.
ثم انکم یوم القیـمة... • لهم ما یشاءون عند ربهم ذلک جزاء المحسنین• لیکفر الله عنهم اسوا الذی عملوا...سپس شما روز قیامت نزد پروردگارتان مخاصمه می‌کنید. •آنچه بخواهند نزد پروردگارشان برای آنان موجود است؛ و این است جزای نیکوکاران !•تا خداوند بدترین اعمالی را که انجام داده‌اند (در سایه ایمان و صداقت آنها) بیامرزد، و آنها را به بهترین اعمالی که انجام می‌دادند پاداش دهد! .

۱.۱ - بحث روایی آیه

و نیز در همان کتاب در ذیل جمله ((ثم انکم یوم القیمة عند ربکم تختصمون (( از ابن عمر روایت آورده که گفت : ما معتقد بودیم این آیه درباره ما و یهود و نصارا نازل شده و ما خیال مى کردیم منظور از اختصام در آن ، مخاصمه ما با اهل کتاب است ، چون باور نمى کردیم که ما امت اسلام با اینکه پیامبرمان یکى و کتابمان یکى است ، رو در روى هم بایستیم و جنگ و مخاصمه کنیم ، تا آنکه دیدم رو در روى هم ایستادیم . و شمشیر به روى هم کشیدیم ، فهمیدم که آیه درباره خود ما نازل شده .

۱.۲ - آیات مشابه

لیدخل المؤمنین والمؤمنـت جنـت تجری من تحتها الانهـر خــلدین فیها ویکفر عنهم سیـاتهم...هدف (دیگر از آن فتح مبین) این بود که مردان و زنان با ایمان را در باغهایی (از بهشت ) وارد کند که نهرها از زیر (درختانش) جاری است، در حالی که جاودانه در آن می‌مانند، و گناهانشان را می‌بخشد، و این نزد خدا رستگاری بزرگی است!
یوم یجمعکم لیوم الجمع ذلک یوم التغابن ومن یؤمن بالله ویعمل صــلحـا یکفر عنه سیـاته...این در زمانی خواهد بود که همه شما را در روز اجتماع (= روز رستاخیز ) گردآوری می‌کند؛ آن روز روز تغابن است (روز احساس خسارت و پشیمانی)! و هر کس به خدا ایمان بیاورد و عمل صالح انجام دهد، گناهان او را می‌بخشد و او را در باغهایی از بهشت که نهرها از زیر درختانش جاری است وارد می‌کند، جاودانه در آن می مانند؛ و این پیروزی بزرگ است! «بگو تمام اولين و آخرين• در ميعاد روز معينى جمع مى‌شوند» و از آن به خوبى استفاده مى‌شود كه: رستاخيز همه انسان‌ها در يك روز است.
آنگاه مى‌افزايد: «آن روز، روز تغابن است» «ذلِكَ يَوْمُ التَّغابُنِ».
روزى است كه « غابن » (برنده) و « مغبون » (بازنده) شناخته مى‌شوند، روزى كه، روشن مى‌شود، چه كسانى در تجارت خود در عالم دنيا ، گرفتار غبن، زيان و خسران شده‌اند؟


۱. زمر/سوره۳۹، آیه۳۱.    
۲. زمر/سوره۳۹، آیه۳۴.    
۳. زمر/سوره۳۹، آیه۳۵.    
۴. ترجمه تفسیر المیزان،علامه طباطبائی، ج۱۷، ص۳۹۹.    
۵. فتح/سوره۴۸، آیه۵.    
۶. تغابن/سوره۶۴، آیه۹.    
۷. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ج۲۴، ص۲۰۶.    



فرهنگ قرآن،مرکز فرهنگ و معارف قرآن،برگرفته از مقاله «تکفیر گناهان در قیامت»    



جعبه ابزار