• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

محمود بدر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



محمود بدر فرزند نصیرالدوله یکی از رجال سیاسی ایران در دوران پهلوی بود.



محمود، فرزند نصیرالدوله در سال ۱۲۰۹ (ه. ق) به دنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی در تهران تحصیلات متوسطه و عالیه خود را در انگلیس به پایان برد و از دانشگاه "کمبریج لندن" در رشته اقتصاد فارغ‌التحصیل شد.


پس از مراجعت به ایران در سال ۱۳۲۷ (ه. ق) وارد اداره گمرک شد که در آن زمان نخست به ریاست "مسیو برنارد بلژیکی" اداره می‌شد.
[۱] بنایی، حسین، چند پرده از زندگانی رجال، ص۸۳، تهران، امید، چاپ اول، ۱۳۲۴.

پس از آن‌که "دکتر میلسپو" برای نخستین بار به ریاست کل دارایی ایران منصوب شد، یکی از مستشاران آمریکایی به نام "مسترگور" به ریاست کل محاسبات مالیه انتخاب گردید و محمود بدر به معاونت او رسید.
در سال ۱۳۱۰ (ه. ش) در سمت رئیس حساب‌داری وزارت راه همراه با "ارباب کی‌خسرو شاهرخ" نماینده زرتشتیان در مجلس شورای ملی مأمور پایان بخشیدن به فعالیت‌های راه آهن گردید. محمود بدر در کابینه "محمود جم" در ۱۱ آذر ۱۳۱۴ ابتدا کفیل و بعد وزیر دارایی شد. در زمانی که کفیل وزارت دارایی بود، همراه هیئتی برای مذاکره در امور تجاری اقتصادی و مذاکرات پایاپای بین ایران و آلمان به برلن سفر کرد و موفق به عقد قرارداد بین ایران و آلمان شد. محمود بدر در کابینه سهیلی در ۱۸ اسفند ۱۳۲۰ مجدداً به وزارت دارایی منصوب شد و در کابینه دوم "سهیلی" در ۲۸ بهمن سال ۱۳۲۱ به وزارت بازرگانی و پیشه و هنر رسید و سپس در کابینه "محسن صدر" در ۲۲ خرداد ۲۴ مجدداً به وزارت دارای رسید. وی از سال ۱۳۲۶ تا ۱۳۳۰ نایب‌التولیه آستان قدس رضوی بود. او در کابینه "مستوفی الممالک" وزیر معارف بود.
[۲] طلوعی، محمود، رجال عصر پهلوی، ج۱، ص۱۰۶، تهران، البرز، ۱۳۷۳.



تألیفات وی عبارت‌اند از: "کتاب آبی" در سه جلد، کتاب "تاریخچه وضعیت اقتصادی و مالی بین المللی در بیست سال اخیر".
[۳] خان‌بابا مشار، فهرست کتاب‌های فارسی چاپی، ج۶، بی‌جا، ۱۳۵۰.



۱. بنایی، حسین، چند پرده از زندگانی رجال، ص۸۳، تهران، امید، چاپ اول، ۱۳۲۴.
۲. طلوعی، محمود، رجال عصر پهلوی، ج۱، ص۱۰۶، تهران، البرز، ۱۳۷۳.
۳. خان‌بابا مشار، فهرست کتاب‌های فارسی چاپی، ج۶، بی‌جا، ۱۳۵۰.



سایت‌ پژوهه، برگرفته از مقاله «محمود بدر»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۰۴/۲۷.    






جعبه ابزار