• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حکم مساحقه (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یکی از انحرافات جنسی که در اسلام مورد نکوهش قرار گرفته و از گناهان کبیره شمرده شده، مساحقه (همبستر شدن زن با زن) است. و دارای احکامی است که در قرآن به آنها پرداخته شده است.



گواهی چهار نفر، برای اثبات مساحقه، لازم است.
«والـتی یاتین الفـحشة من نسائکم فاستشهدوا علیهن اربعة منکم..؛ و کسانی از زنان شما که مرتکب زنا شوند، چهار نفر از مسلمانان را به عنوان شاهد بر آنها بطلبید! اگر گواهی دادند، آنان (زنان) را در خانه‌ها (ی خود) نگاه دارید تا مرگشان فرارسد یا اینکه خداوند، راهی برای آنها قرار دهد.»

۱.۱ - گواهی چهار نفر

همانطور که غالب مفسران از آیه شریفه فهمیده‌اند، آیه اشاره به مجازات زنان شوهرداری است که آلوده "فحشاء" می‌شوند، و می‌گوید: اگر همسران شما آلوده به "زنا" شدند، چهار نفر را به عنوان شهود بر این کار دعوت کنید، اگر چهار نفر به این موضوع گواهی دادند، آنها را در خانه‌ها محبوس سازید، تا مرگ آنها فرا رسد.


حبس ابد زنان مسلمان، در صورت ارتکاب مساحقه (قبل از نسخواجب بود.
«والـتی یاتین الفـحشة من نسائکم فاستشهدوا علیهن اربعة منکم فان شهدوا فامسکوهن فی البیوت حتی یتوفـهن الموت..؛ و کسانی از زنان شما که مرتکب زنا شوند، چهار نفر از مسلمانان را بعنوان شاهد بر آنها بطلبید! اگر گواهی دادند، آنان (زنان) را در خانه‌ها (ی خود) نگاه دارید تا مرگشان فرارسد یا اینکه خداوند، راهی برای آنها قرار دهد.»


مساحقه و هم‌جنس بازی زنان با یکدیگر، حرام است.
«والـتی یاتین الفـحشة من نسائکم فاستشهدوا علیهن اربعة منکم فان شهدوا فامسکوهن فی البیوت حتی یتوفـهن الموت او یجعل الله لهن سبیلا؛ و کسانی از زنان شما که مرتکب زنا شوند، چهار نفر از مسلمانان را به عنوان شاهد بر آنها بطلبید! اگر گواهی دادند، آنان (زنان) را در خانه‌ها (ی خود) نگاه دارید تا مرگشان فرارسد یا اینکه خداوند، راهی برای آنها قرار دهد.»
(برخی مفسران معتقدند: مقصود از «الفاحشة» در آیه یاد شده «مساحقه» است.)
«وقوم نوح لما کذبوا الرسل اغرقنـهم... • وعادا وثمودا واصحـب الرس وقرونـا بین ذلک کثیرا؛ و قوم نوح را هنگامی که رسولان (ما) را تکذیب کردند غرق نمودیم، و آنان را درس عبرتی برای مردم قرار دادیم و برای ستمگران عذاب دردناکی فراهم ساخته‌ایم! • (همچنین) قوم عاد و ثمود و اصحاب الرس (گروهی که درختان صنوبر را می‌پرستیدند) و اقوام بسیار دیگری را که در این میان بودند، هلاک کردیم.»
(«و عادا» مفعول برای فعل مقدر «اهلکناها» است و بنابر قولی «اصحاب الرس» قومی بودند که زنان آنان مساحقه می‌کردند و هلاکت آنان بیانگر حرمت این عمل است.)
«کذبت قبلهم قوم نوح واصحـب الرس وثمود• ... کل کذب الرسل فحق وعید؛ پیش از آنان قوم نوح و «اصحاب الرس» (قومی که در یمامه زندگی می‌کردند و پیامبری به نام حنظله داشتند) و قوم ثمود (پیامبرانشان را) تکذیب کردند، • و «اصحاب الایکه» (قوم شعیب) و قوم تبع (که در سرزمین یمن زندگی می‌کردند)، هر یک از آنها فرستادگان الهی را تکذیب کردند و وعده عذاب درباره آنان تحقق یافت!»


۱. نساء/سوره۴، آیه۱۵.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۳، ص۳۴۲.    
۳. نساء/سوره۴، آیه۱۵.    
۴. نساء/سوره۴، آیه۱۵.    
۵. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ذیل آیه.    
۶. مقدس اردبیلی، احمد بن محمد، زبدة البیان، ص۶۵۸.    
۷. فرقان/سوره۲۵، آیه۳۷.    
۸. فرقان/سوره۲۵، آیه۳۸.    
۹. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ذیل آیه.    
۱۰. ق/سوره۵۰، آیه۱۲.    
۱۱. ق/سوره۵۰، آیه۱۴.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «حکم مساحقه».    



جعبه ابزار