• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حضرت محمد مصطفی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



پیامبر اسلام حضرت محمد بن عبد اللّه صلّى‌اللّه‌علیه‌وآله می‌باشد و از وجود مبارک آن حضرت در بابهاى طهارت، صلاة، صوم، حج، نکاح و حدود سخن رفته است .



پیامبر اسلام صلّى اللّه علیه وآله، برگزیده‌ی همه‌ی برگزیدگان جهان هستى و افضل جمیع پیامبران الهى است که علاوه بر برخوردارى از امتیازات و شئون ثابت براى نوع پیامبران و نیز امامان معصوم علیهم‌السّلام، از امتیازات و شئون ویژه‌اى برخوردار است.


۱) اعتقاد به برترى رسول خدا صلّى‌اللّه‌علیه‌وآله بر دیگر انبیا، واجب است.
۲) شهادت به نبوّت آن حضرت از ارکان اسلام و انکار آن موجب کفر و ارتداد است.
۳) گواهى بر عبودیت و رسالت پیامبر صلّى‌اللّه‌علیه‌وآله و نیز فرستادن صلوات بر آن گرامى در تشهّد نماز، واجب است؛ جواهر الکلام ج۱۰، ص۲۵۰.     جواهر الکلام ج۱۰، ص۲۵۳.     چنان‌ که دعا و صلوات بر آن حضرت پس از تکبیر دوم نماز میّت بنابر قول مشهور، واجب است. الحدائق الناضرة ج۱۰، ص۴۰۳.    
۴) صلوات بر پیامبر صلّى‌اللّه‌علیه‌وآله هنگام ذکر یا شنیدن نام یا کنیه‌ی آن حضرت بنابر قول مشهور، مستحب است. برخى آن را واجب دانسته‌اند. الحدائق الناضرة ج۸، ص۲۶۹.     العروة الوثقى ج۲، ص۶۱۹.    
۵) نامگذارى فرزند به نام مبارک آن حضرت، مستحب است؛ ولى جمع بین نام و کنیه‌ی ایشان (ابوالقاسم) در نامگذارى براى یک فرد،مکروه مى‌باشد. جواهر الکلام ج۳۱، ص۲۵۴.     جواهر الکلام ج۳۱، ص۲۵۶.    
۶) روزه گرفتن در روز ولادت (هفدهم ربیع الاول) و بعثت جواهر الکلام ج۱۷، ص۹۸-۹۹.     (بیست و هفتم رجب) و نیز زیارت آن حضرت از دور و نزدیک، بویژه پس از فراغت از اعمال حج، مستحب مؤکّد ونشانه‌ی تمامیت حج، دانسته شده است. جواهر الکلام ج۲۰، ص۷۹-۸۲.    
۷) کشتن دشنام‌ دهنده‌ی رسول خدا صلّى‌اللّه‌علیه‌وآله در صورت توانایى و عدم خوف، واجب است. جواهر الکلام ج۴۱، ص۴۳۲-۴۳۴.    
۸) دروغ بستن بر رسول اکرم صلّى‌اللّه‌علیه‌وآله درحال روزه بنابر قول منسوب به مشهور، موجب بطلان روزه مى‌گردد. جواهر الکلام ج۱۶، ص۲۲۳-۲۲۵.    





فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت علیهم السلام، ج‌۲، ص۲۹۳-۲۹۴‌.    


رده‌های این صفحه : پیامبر شناسی




جعبه ابزار